UGT SE VUELVE A MOJAR (ESTA VEZ CON LOS FILÓSOFOS)

Hace unas semanas lo hicieron con la plataforma «No als àmbits imposats», ahora lo hace con la asignatura de Filosofía. Esto lo hemos sacado de su web:

Aquests dies s’han reunit representants tant del sindicat UGT-Ensenyament com de la Societat de Filosofia del País Valencià (associació integrant de la Red Española de Filosofia) i l’Assemblea de Professorat de Filosofia del País Valencià, per a valorar la situació en que la LOMLOE i les seues possibles vies de desenvolupament a les comunitats autònomes deixen a la Filosofia en l’ensenyament secundari i batxillerat.

Totes les parts han coincidit en que es dona una situació de gran incertesa i inseguretat per a les matèries de Filosofia en l’educació secundària i batxillerat, doncs la proposta del Ministeri només contempla una part de les hores, quedant en mans de les comunitats autònomes complementar-les, i per tant a la bona voluntat dels responsables autonòmics. Això deixa en paper mullat el compromís que el Congrés dels Diputats va prendre de forma unànime amb la matèria de Filosofia a l’ensenyament per unanimitat, com demostra l’atac que l’ultradreta a Múrcia ha llançat contra la Filosofia, suprimint hores i optatives i deixant només una hora setmanal en un dels cursos de secundària.

Així, tant el sindicat UGT com els col·lectius de docents de filosofia reunits, han coincidit en la necessitat de salvaguardar les hores de Filosofia que hi ha en l’ensenyament secundari i batxillerat, i en exigir la recuperació de matèries optatives en batxillerat que hi havia amb la LOE. Com s’estableix en el document de l’acord subscrit per les parts, el sindicat UGT portarà les reivindicacions en defensa de la matèria de Filosofia a les meses sectorials i a tots els àmbits de negociació amb la Conselleria d’Educació al País Valencià per a tractar de garantir un òptim tractament a nivell autonòmic de la matèria, i compartirà aquestes reivindicacions amb els companys i companyes de la resta de l’Estat per a estendre-les i elevar-les a la seua estructura federal.

Finalment només hem d’afegir que UGT Ensenyament PV dona suport a la concentració del professorat de Filosofia que s’ha manifestat aquest passat 18 de desembre de 2021 a Madrid, davant del Ministeri d’Educació i FP. Tot el nostre suport i reconeixement.

Print Friendly, PDF & Email

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *